Food trucki i cocktail trucki to rozwiązanie cieszące się coraz większą popularnością na imprezach plenerowych. Pozwalają urozmaicić wydarzenie i zapewnić rozrywkę jego uczestnikom. Tego typu mobilne punkty gastronomiczne sprawdzają się zarówno podczas imprez prywatnych, jak i firmowych.
Dlaczego warto wynająć mobilne punkty gastronomiczne na imprezę plenerową?
Food trucki i cocktail trucki charakteryzują się elastycznością i mobilnością, posiadają szeroką ofertę kulinarną i pozwalają zapewnić unikalne doświadczenia uczestnikom wydarzenia. Z tego powodu wynajem mobilnych punktów gastronomicznych na imprezę plenerową wiąże się z wieloma korzyściami.
Elastyczność i mobilność
Stylowe food trucki i cocktail trucki są w stanie sprostać najtrudniejszym wyzwaniom. Potrafią wpasować się w klimat każdego wydarzenia i spełnić wszystkie imprezowe potrzeby. Ich dużą zaletą jest to, że mogą być ustawione w dowolnym miejscu. Food trucki i cocktail trucki są bowiem w stanie dojechać wszędzie tam, gdzie są potrzebne, a przygotowywane w nich napoje i potrawy są serwowane bezpośrednio z paki samochodu.
Szeroka oferta kulinarna
Wynajem mobilnych punktów gastronomicznych na imprezę plenerową pozwala uzyskać dostęp do szerokiej oferty kulinarnej. Z food trucków i cocktail trucków serwowane są różnorodne potrawy i napoje, które można dostosować do tematu wydarzenia. W ofercie Craicford Events dostępne są:
- wata cukrowa, której smak i zapach przywodzą na myśl czasy dzieciństwa,
- popcorn z najwyższej jakości ziaren,
- szejki, smoothies oraz świeżo wyciskane soki,
- przygotowana z naturalnych składników lemoniada, dostępna w różnych wariantach smakowych i serwowana w oryginalnych słoikach,
- bubble waffle, czyli bąbelkowe gofry, przygotowywane na świeżo z najwyższej jakości składników,
- lody naturalne w wielu smakach,
- aromatyczna kawa, na której można umieścić dowolną grafikę wykonaną przy użyciu barwników spożywczych niepowodujących zmiany smaku napoju,
- drinki i koktajle w wersji z alkoholem lub virgin, przygotowane według klasycznych, znanych na całym świecie przepisów lub oryginalnych receptur.
Unikalne doświadczenie
Food trucki i cocktail trucki stanowią źródło unikalnych doświadczeń dla uczestników imprezy plenerowej. Pozwalają tworzyć wyjątkową atmosferę i podwyższyć rangę wydarzenia. Dzięki mobilnym barom i punktom gastronomicznym organizatorzy imprezy są w stanie oczarować swoich gości i wejść z nimi w interakcję – oryginalne food trucki i cocktail trucki często stają się bowiem nieformalnymi punktami spotkań i stwarzają możliwość łatwiejszego nawiązywania relacji.
W jaki sposób zaaranżować tematyczne food trucki i cocktail trucki?
W celu zwiększenia atrakcyjności imprezy plenerowej, jej organizatorzy mogą zadecydować o tematycznym zaaranżowaniu food trucków i cocktail trucków. Dobrym pomysłem jest przygotowanie menu Kuchnie Świata i serwowanie potraw z różnych kultur. Interesujące dla gości może być również skorzystanie z menu Sezonowe Specjały, w którym znajdują się orzeźwiające lemoniady, świeżo wyciskane soki, smoothies, szejki i lody. Zaletą korzystania z mobilnych punktów gastronomicznych jest ponadto możliwość ich dostosowania do tematu imprezy pod względem wizualnym. Food trucki i cocktail trucki mogą zostać wpisane w estetykę retro, boho, hawajską czy też przywodzącą na myśl street food festival.
W trakcie jakich imprez plenerowych sprawdzą się food trucki i cocktail trucki?
Food trucki i cocktail trucki sprawdzają się przede wszystkim w trakcie takich imprez plenerowych, jak:
- wesela,
- przyjęcia urodzinowe i rocznicowe,
- pikniki firmowe,
- firmowe imprezy integracyjne,
- festiwale muzyczne i kulturalne,
- imprezy społecznościowe.
Sposoby zaaranżowania strefy z food truckami i cocktail truckami
Atrakcyjność imprezy plenerowej może zostać zwiększona także poprzez odpowiednie zaaranżowanie strefy z food truckami i cocktail truckami. Dużą popularnością cieszy się wydzielenie strefy kulinarnej, w obrębie której organizowane są degustacje, pokazy oraz warsztaty kulinarne i barmańskie dla uczestników wydarzenia.
Food trucki i cocktail trucki – personalizacja i branding
Osoby i organizacje wynajmujące food trucki i cocktail trucki na imprezę plenerową mogą dostosować oferowane przez nie menu do preferencji gości i tematu imprezy. Dodatkowo istnieje także możliwość brandingu mobilnych punktów gastronomicznych logotypem firmy lub motywem wydarzenia, co pozwala na nienachalną promocję marki i oferowanych przez nią produktów oraz usług.